Gummisåle

Sko med gummisåle skal aldri brukes når du danser noen form for dans som inneholder spinn eller dreiemoment, med mindre skoene har en spinnende sone med et jevnere materiale.

Gummisålen festes til dansegulvet, og hvis skoene dine ikke glir jevnt mot dansegulvet, kan leddene dine bli belastet feil på dreiemomentet i stedet. Det er svært vanlig å ha kneproblemer hvis du danser med gummisåle.

Mange føler også at teknikken og balansen forbedres umåtelig når man bruker en mykere såle. Sko som vanligvis har gummisåle er for eksempel sneakers og converse.

Hvis du har danset med gummisåler så langt og tenk på å kjøpe din første dansesko - velg en med plastsåle - så blir ikke overgangen så stor!

Eksempler på noen modeller: PD Casual gummisål, Pietro Braga Street og andre.

 

Plastsåle

Sko med plastsåler er det beste å bruke tili utendørs dans, men selvfølgelig fungerer det også godt innendørs. Du kan gå med skoene uhindret utenfor dansegulvet uten at sålen blir ødelagt eller dansen forverres.

Plastsåler har en god glide, men selvfølgelig har forskjellige produsenter noen forskjellige blandinger som er litt forskjellige.

Noen plastsåler kalles noen ganger poro, men disse anbefales ikke utendørs, da stein kan sitte fast i mykesålen og skrape gulvet f.eks. Charleston Plastsåle og Buggsko .

Harde plastsåler kalles noen ganger tunit. Hvis det regner på gulvet eller kondens, er plastsålen nesten den eneste sålen som fungerer.

Noen plastsåler er silikonbehandlet for å se vakrere ut. Dette slites av etter en liten stund.

Eksempler på noen modeller: Nero, Mojo, Flow, ODDS, Salsette plastsål, Betty plastsål og andre.

Mokkasåle / Semsket såle

Sko med mokka- og semskaet såle  har de beste egenskapene på parketten.

For å opprettholde disse egenskapene, bør sko bare brukes innendørs og ikke være utsatt for fuktighet.

Flere skomerker i markedet har mokkasåler som sies å støtte utendørs bruk, og sikkert,  men du vil miste de fantastiske dansegenskapene!

Har du noen gang prøvd å danse med en våt mokkasåle, vil du ikke gjenta det - den sitter fast i gulvet som en sugekopp. Pass på å få tørket deg under føttene med en gang.

Når skoen brukes, setter skokrem og smuss seg fast i sålen, noe som gjør den blank og glatt. Da blir det også glattere enn når det er ren. 

Hvis du tilhører de som vil ha mer grep, bør sålen børstes med en børste.

Eksempler på noen modeller: Eva, Betty, Salsette mokkasåle, Laura, Buggsko mokka såle, PD Casual, Jimmy og andre.

Lærsåle

Sko med skinnesåle er den glatteste du kan bruke på dansegulvet. De snurrer godt, men krever også en god balanse fra brukeren.

Sålen er relativt slitesterk og kan brukes utendørs i tørt vær. En skinnsåle må ikke bli gjennomvåt - den kan oppløses lignende papir hvis du danser med våt såle.

Litt fuktighet skader ikke. Sålen er stort sett vedlikeholdsfri.

Ofte kan det være for enkelt å ha skinnsåle i hele skoen. Mange lar skomakeren sette en plastsåle på hælen for å få en liten "nødbrems".

Eksempler på noen modeller: Rumph Klassisk, CH50, Charleston og andre.